Wiscat oefenen zo haal je wiscat

Boek Wiscat oefentoetsen

Wil jij slagen voor de Wiscat toets? Dan is het belangrijk dat je de theorie van basis sommen beheerst en je rekenvaardigheden traint. Maar bij het maken van Wiscat oefentoetsen, weet je pas écht hoe je ervoor staat!

In het boek ‘WISCAT oefentoetsen’ kun je 5 complete oefentoetsen maken met elk 55 vragen. Zo oefen je alle onderdelen van de Wiscat toets. Je kunt oefenen op drie niveaus, aangegeven met sterren. Zo kun je oefenen op jouw niveau. De antwoorden staan achter in het boek met daarbij een heldere uitleg.

In dit oefentoetsen boek kun je de unieke WISCAT-Check® doen. Je ziet dan per toets jouw score op de rekentoets. Als BONUS vind je in dit boek handige rekenschema's en slimme stappenplannen voor het maken van Wiscat vragen.

Dit boek is GEEN theorieboek of werkboek. Het is een boek met Wiscat oefentoetsen, die lijken op de ECHTE Wiscat toets. Oefen met 275 Wiscat rekenvragen om je voor te bereiden op de Cito Wiscat toets.

Door het maken van deze oefentoetsen, ben jij straks goed voorbereid op de Wiscat toets.
Bestel nu dit boek voor maar € 25,95.

Zo haal je WISCAT!

Vijf Wiscat oefentoetsen in één boek

Het boek ‘WISCAT oefentoetsen’ is als volgt opgebouwd: De eerste drie toetsen zijn zogeheten ‘ster- toetsen’. De sterren geven het niveau aan. De eerste toets is een 1-ster toets met relatief makkelijke sommen. Bij de tweede toets staan er gemiddelde vragen in: dit is een 2-ster toets. De derde rekentoets bevat vooral moeilijke vragen en heet ‘3-ster’.

Door deze indeling op niveau krijg je een goed beeld van jouw kennis over rekenen. Gaat de 1-ster toets lekker? Dan weet je dat je toe bent aan wat moeilijkere sommen. Loop je daarna een beetje vast? Pak de theorie er nog eens bij en probeer het nog een keer! Er staan nog twee oefentoetsen in het boek. Dit zijn mix-toetsen. Deze bevatten een mix van basis, gemiddelde en moeilijke sommen. Zogenaamde 1, 2 en 3-ster sommen. Je kunt ze goed vergelijken met de officiële Wiscat-toets, waarbij alle rekenonderdelen door elkaar staan. Zo verschilt de moeilijkheidsgraad per vraag.

Wil je liever eerst met de Wiscat theorie aan de slag en losse sommen oefenen?
Bekijk dan het Wiscat Theorie-en Werkboek

Doe de WISCAT-Check®

In het boek 'WISCAT oefentoetsen' kun je per toets de WISCAT-Check® doen. Na het maken van een oefentoets, vul je jouw scores in op het scoreformulier. Je ziet direct op welk rekenonderdeel je score goed, matig of slecht is. Bijvoorbeeld dat breuken goed gaan; en je verder moet werken aan kansberekening. Heel handig!
Zo krijg je inzicht in welke onderdelen je goed beheerst en wat je nog moet verbeteren. Nu kun je gericht focussen op de moeilijke rekenonderdelen voor jou. Dat werkt. Zo haal je Wiscat!

Antwoorden met uitgebreide uitleg

Bij het nakijken van je toets met de antwoorden, is het belangrijk te leren van je fouten. Dat kun je doen met de heldere uitleg in het boek. Per vraag wordt duidelijk uitgelegd welke stappen je moet nemen voor het juiste antwoord. Ook wordt er verwezen naar belangrijke basiskennis en rekenvaardigheden. Zo kun je echt leren van je fouten. Super slim!

Bonus handige rekenschema's en slimme stappenplannen

Als bonus bevat het boek een aantal extra pagina’s met basiskennis voor de Wiscat toets. Dit zijn handige rekenschema's om te leren en slimme stappenplannen voor het maken van sommen.
BONUS:
 • Rekenschema relaties tussen breuken, procenten en decimalen
 • Rekenschema kwadraten en wortels
 • Overzicht metriek stelsel
 • Stappenplan breuken met berekeningsmethodes
 • Stappenplan decimalen

  Zo weet je precies wat belangrijk is om te leren en zie je niets over het hoofd.
  Aan de slag!
 • Met succes gebruikt door PABO-studenten van :

  Bestel NU

  Wil jij goed voorbereid zijn op de Wiscat toets? Ga dan oefenen met voorbeeld toetsen.

  Bestel nu het handige boek 'WISCAT oefentoetsen'.
  Daarin staan 5 complete oefentoetsen met elk 55 vragen. Zo oefen je alle onderdelen van de Wiscat toets.
  Je kunt oefenen op drie moeilijkheidsniveaus, aangegeven met sterren. Zo zie je op welk niveau jij presteert met Wiscat rekenen.

  Alle antwoorden met heldere uitleg staan achter in het boek.

  Ook kun je de unieke WISCAT-Check® doen. Dan zie je voor elke toets jouw scores. Zo ontdek je wat goed gaat en aan welk rekenonderdeel je nog verder moet werken.

  Als BONUS vind je in het boek handige rekenschema's, slimme stappenplannen voor sommen en oefentips.

  Ga Wiscat oefentoetsen maken. Dan ben je goed voorbereid.
  Zo haal je Wiscat!

  Bestel nu het boek 'WISCAT oefentoetsen' voor maar € 25,95.