TOP 50 meest gemaakte WISCAT fouten

Auteur: Julia Tappermann | Taal: Nederlands | |
Wiscat 50 fouten boeke 2023 cover

Editie: 2, 2023 versie
Bindwijze: ringband, o-ringen, A5-formaat


 

€ 15,95

Op voorraad
Voor 23:00 uur besteld, overmorgen al oefenen. ZO HAAL JE WISCAT!

Wat kun je verwachten:
De TOP 50 meest gemaakte fouten op de WISCAT
Werkt makkelijk, door de handige ringband
Met alle antwoorden én uitgebreide uitleg

Nóg beter voorbereid?
Combineer dan het boek 'TOP 50 meest gemaakte WISCAT fouten' met het 'Wiscat Oefentoetsenboek' EN het'Wiscat Theorie- en Werkboek'
en bespaar 20%!
Check de Wiscat TOTAAL-deal


Auteur: Julia Tappermann
Uitgever: Wiscatoefenen.nl
Nederlands | Ringband | Druk: 2 | 2023 | 62 pagina's | A5 formaat

Productdetails

62 pagina's, compact A5 formaat
De 50 meest gemaakte WISCAT fouten
Oefen de sommen eerst zelf
Leer hoe de fout gemaakt wordt
Ontdek stap-voor-stap de goede oplossing
Met rekentip per type som


Inkijkexemplaar

Productbeschrijving

Nu is er een manier om jezelf nóg beter voor te bereiden op de pabo-rekentoets. Leer hoe je Wiscat fouten kunt voorkomen!
Met het boek ‘Top 50 meest gemaakte Wiscat fouten’. Zo kun jij deze Wiscat fouten straks voorkomen op de echte toets! Dat scheelt punten en dat is mooi meegenomen.

In dit boek vind je 50 type Wiscat sommen, die heel vaak fout gaan bij Pabo-studenten. Daarvan kun je veel leren. Herken jij waar de Wiscat som fout gaat? Maak jij dezelfde fout als andere studenten? Zo krijg je inzicht krijgt in de meest gemaakte fouten op de Wiscat.
Heb je binnenkort de Cito-rekentoets? Leer waar het mis kan gaan. Hiermee kun je de meest gemaakte fouten in rekenen voor de Wiscat voorkomen!

Inhoud

Maak de 50 Wiscat sommen eerst zelf. Ze staan bij elkaar in een handig overzicht en zijn verdeeld over alle rekenonderdelen van de Wiscat: van decimalen, procenten en breuken tot aan meten en kansberekening. Dit zijn de 50 type Wiscat opgaven, die heel vaak misgaan.

Heb je ze allemaal gemaakt? Check dan de antwoorden. Die staan in een handig overzicht, zodat je snel kan zien wat goed of fout ging.
In het scoreformulier zie je daardoor welk rekenonderdeel (bijv breuken) bij jou goed ging en waar je juist fouten in hebt gemaakt. Daar moet je verder aan werken.

Leer van de uitleg waar het FOUT gaat. Elke som wordt in het boek uitgewerkt. Zo zie je stap-voor-stap waar anderen bijna altijd de fout ingaan.

Ontdek ook hoe je de som wel GOED kunt oplossen. Per som vind je het antwoord met een heldere, stapsgewijze uitleg.
Lees tot slot de reken TIP! Per som vind je een TIP, die je helpt dit type som slimmer op te lossen. Zo heb je maximaal plezier van dit boek!

Ook antwoorden en uitwerkingen?

Jazeker. Alle antwoorden van de opgaven worden helder en stap-voor-stap uitgelegd. Zo leer je direct hoe je de sommen oplost.

Hoe gebruik je dit Wiscat fouten boek?

Het boek ‘Top 50 meest gemaakte fouten op de Wiscat’ kun je op twee manieren gebruiken.

Manier 1: Zo leer je het meest
Maak de opgaves eerst zelf, zonder naar de antwoorden te kijken. Check of je antwoord goed is.
In het scoreformulier kun je aankruisen welke sommen goed en fout gaan.

- Ging de som goed? Mooi. Dan weet je dat je dit rekenonderdeel al aardig onder de knie hebt.

- Ging de som fout en maak je ook dezelfde fout als veel andere studenten? Bij de uitleg zie je waar het meestal mis gaat. Kijk vervolgens naar het goede antwoord en de rekentip. En zorg dat je met de uitleg snapt hoe je deze som de volgende keer moet aanpakken.

Manier 2: Leer van de fouten van anderen
Je maakt de sommen níet zelf. Je leest de som en het foute antwoord. Herken je waar het mis gaat? Lees daarna het goede antwoord, zodat je snapt hoe je deze opgave moet aanpakken. En vergeet de tip niet!

Voor wie?

Het boek ‘Top 50 meest gemaakte fouten op de Wiscat’ is speciaal ontwikkeld voor PABO-studenten, die de Wiscat rekentoets moeten halen.

Dit boek is GEEN theorieboek of werkboek.
Het is een boek met 50 type Wiscat sommen die heel vaak fout gaan. De sommen lijken op de ECHTE Wiscat toets.
De lijst is samengesteld vanuit de ervaringen met het geven van Wiscat training en bijles. De lijst staat in willekeurige volgorde en loopt niet van moeilijk naar makkelijk. Het gaat om de meest gemaakte fouten, niet om de moeilijkste sommen. Een fout maken kan ook in een op het eerste gezicht makkelijke som. Alle rekenonderdelen komen in het boek voor. Zo haal je WISCAT!


ZO HAAL JE WISCAT!


In drie stappen voorbereid op de Wiscat

Wil jij slagen voor de Wiscat toets? Volg dan deze drie stappen in de voorbereiding.

Stap 1: Ken de theorie
Het is belangrijk dat je als eerste de theorie van basis sommen beheerst en je rekenvaardigheden traint. Dat doe je met het ‘Wiscat Theorie- en Werkboek’. Alle rekenonderdelen van de Wiscat worden uitgelegd. En je kunt maar liefst 500 losse sommen maken. Van decimalen, procenten en breuken tot aan meetkunde en kansberekening.

Stap 2: Oefen de toetsen
Theorie onder de knie? Ga dan oefenen met Wiscat oefentoetsen. Dan weet je pas écht hoe je ervoor staat! Dat doe je met het ‘Wiscat Oefentoetsen boek’. Daarin staan 5 oefentoetsen met elk 55 opgaves. Net als op de echte Wiscat. Je kunt oefenen op drie moeilijkheidsniveaus.

Stap 3: Leer van fouten
Nu is er een manier om jezelf nóg beter voor te bereiden op de pabo-reken toets. Leren hoe je Wiscat fouten kunt voorkomen!

Met het boek ‘Top 50 meest gemaakte Wiscat fouten’. Zo kun jij deze Wiscat fouten straks voorkomen op de echte toets! Dat scheelt punten en dat is mooi meegenomen.
Dit boek is een belangrijke aanvulling op het WISCAT Theorie-en Werkboek en het Wiscat Oefentoetsen boek. Door leren, oefenen en inzicht in fouten ben je perfect voorbereid op de Wiscat toets.

Bestel het boek Top 50 meest gemaakte Wiscat fouten
+ het Wiscat Theorie-en Werkboek
+ het Wiscat Oefentoetsen boek en profiteer van 20% korting.

Check de Wiscat TOTAAL-deal

Bestel deze drie boeken als Wiscat TOTAAL pakket. Zo profiteer je van 20% korting! En heb je in één keer alles in huis voor een perfecte voorbereiding


Reviews

Handig boekje met Wiscat voorbeelden waar het fout gaat

Maartje | november 2022

Ik raad dit product aan

+ ik maakte soms dezelfde fouten als anderen... nu herken ik ze

+ goede uitleg bij elk antwoord

+ goeie tip bij elke som

Aan het boekje Wiscat fouten heb ik veel gehad. Ik maakte soms dezelfde fouten bij decimalen, kansberekening en die procentensommen gingen ook mis. Nu ik de fout herken, weet ik waar ik op moet letten. Zo heb ik meer zelfvertrouwen gekregen om de toets te maken. Ik raad het boek aan.